TINGAA*



*This Is No Good At All

Jag tycker jag målat på tok för lite iår så detta var för att få mig att sova lite bättre inatt, det är underbart att få vara lite kreativ igen.

Den är målad på dubbelcanvas med tusch och är ca 100x60 cm,

Föreställer situationen TB + BabyBoots hösten 09, vi har inte träffats alls i princip och båda har varit trötta på att kontakten varit dålig och detta tillhör det gågna året och kommer ändras på.



Här sitter jag och min David och lyssnar god musik medans mina föräldrar badar och vi skall snart förbereda hummern. haha han vet inte att jag laddar upp kortet för att han äter en banan,

Jag fick en macheta, vackert tyg och ett armband av honom.

Har målat en tavla tidigare idag som föreställer mig och Hanna Hedin Hillberg, jag laddar upp en bild snart =)

Verkar varit en bra i Tanzania och vi har mycket catchin' up att göra så vi planerar inför dagarna framöver, känns skönt att vara hemma och jag är glad att han inte stannade längre.
Nyår känns inte viktigt detta år

Kallt som katten ute, så jag ber för alla damer med tunna kläder som yrar runt i nyårsnatten.

Gott nytt år på er och ta vara på varandra, peace

Desembarco



Denna dag var dagen jag mönstrade av TransPulp, efter mycket spring och papper, en kliniskt ren hytt och handskakningar så var jag på landbacken igen. Kändes sweet om man säger och det var en vacker dag.
Betygen är jag väldigt nöjd med och jag hoppas att jag gjort någon nytta.
Jag vet att jag kommer sakna "Restaurante el Conny's - Baltic Sea's finest" när jag är tillbaka i Kalmar, men först skall en vecka hos föräldrarna tillbringas och mammas mat är dock alltid mammas mat.

Mina ca 70 dagar ombord har gått fort och ett halvår på utbildningen är avklarad.
Det första jag gjorde hemma var att ta mig ett varmt bad och verkligen slappna av, tankarna fick snurra medans en lättnad kom smygande över mig. Allt är sig likt här ute på Tjörn och det är fint, nu hoppas jag att jag får träffat de jag vill träffa medans jag är här och ladda upp mig inför vårterminen. Vi ses i marshallens skugga.


pöl



14 h kneg idag, öm om föterna och mina knän, jag går direkt till sängs nu.
OFAB killarna kom idag, vi har lyft alla 9 cylindrar och börjat overhalningen. Jag orkar inte skriva mer nu haha, men gör det någon gång framöver.. Peakf äskv

LB71-16



Klockan är 18:56 och jag lyssnar musik och målar på mig själv, äntligen ett slut på denna arbetsdag.
06:00 lyftes kylarn ner igen och 18.00 var vi klara efter att svetsat på balkar och satt alla rör ect på plats igen.
Jag somnar snart, jag är konstant törstig och nu ringer morsan.

Bilden; Vi ligger nära älvsborgsfästning och solnedgången var vacker igår.

Safta


WDIMHMHB
Här saftas det på, tre till


Kylarn



Idag kom vi till kaj i Göteborg, började direkt med att lyta ur kylarn, stressigt och tungt, vi kapade balkar och hade många taljor för att tillslut få upp han och över maskinen. Gött jobb, Försten är skicklig.

Nu är jag lite trött i kroppen, men though rastlös..
Får se hur kvällen slutar, nu är det bara dagar kvar innan jag har väskan på ryggen ner för fallrepet.
Tar mig en Daim och lutar mig tillbaka och lyssnar på [ Dion - Runaround Sue ]

Pouw




Nederlag,
Än en dag,

God mat,
Gott prat

Trevligt med afton igen, kommer drömma hårt sen

23:24


Så kom Tomten tillslut och Minna, 4år, var så gullig när hon blev blyg av dennes närvaro! Jag fick en söt blå LED-ficklampa av tyska sjömansmissionen och ett worldwide tel-kort, nästan bättre present än av familjen, ett usb-minne lixom! Haha men helt nöjd ändå såklart, det är charmigt..

Blivit mycket minnen idag, suttit i officer-rummet hela kvällen och sett tv och snackat, alladin asken stod på bordet plus annat gott. Nu är jag trött och tänker lägga mig och be, för min farmor och saker jag är tacksam för, bönen är inte religös, julen för mig är att vara tacksam för allt man blivit given genom livet och de personer som man har nära.


Kulbord



Det var Finlands inspirerat och innehöll totalt 38 olika sorters mat, provat mycket nytt och så satt såklart gamla godingen köttbullen fint. Detta är bara lite av maten som ni förstår,

Snart är det risaalaamaaltaa och TOMTEN kommer faktiskt hit också, nu skall jag öppna mitt ända paket, från min familj, har länge klurat på vad det är.. men kan inte komma på, dt är litet och väldigt lätt.. hmm


YGWIT*



Nu är jag nyduschad och sitter här och lyssnar på goda gamla låtar från 61,
har jobbat tills nyss så är lite seg, men om 16 minuter börjar Kalle,
och efter det är det julmiddagen, kommer ta bilder och lägga upp senare,
de har haft fullt upp i mässen hela veckan för detta.

Vi ligger alltså i Tyskland nu,
och sedan åker vi till Götet för att stanna där några dagar,
och sista dagen där mönstrar jag av :)

En bild från julmarknaden som hade fin avslutning idag,


24



Önskar er alla en god jul med era nära och käraste,


a Beat


Idag trodde jag att jag skulle dö, jag gick och gjorde min morgon runda, var ute i mitten av axel-tunneln, och så tycker jag mig höra någon kvinnas röst, tar av mig hörselskydden och hör ett krassligt ljud ifrån megafonerna; En 50tals låt, skräckfilms musik med en skön kvinnas röst. Medans mitt hjärta stannade till väntade jag på att stryptaget skulle komma, några andetag senare förstod jag att det var någon av däcksarbetarna som spelade ut julmusik i hela båtens system...
Har inte varit så rädd på länge


1962

[Rythm Of The Rain - Cascades]




Vaknade vid 5 idag, ont så in i satan, det gungade så att min ihopfällbara säng svävade upp och sedan slog till ner i vågdalen, jag väger för lite antagligen, fick gå upp och dricka vatten och ta en ipren, sen slockna åter!

Annars lugn dag, jag är trött som rödaste öga idag så tur var väll det,
imorgon börjar tha "Though tasks", så det är spurten innan jag åter är på landbacken igen,
skall blie väldigt härligt indeed


Gick förbi mässen nu och förstod att det är julafton imorgon när jag såg menyn, soft


ötheer

Känner av lite huvudvärk idag, men mår bara bra, skall lägga mig tidigt och bara ligga..

Lyssnat på musik ikväll och tänkt på lite alternativ till målningar jag skall göra,

här är en Kings Of Leon låt, (Knocked Up) framförd av Lykke Li och Andrew från Miike Snow, sweet
Jag gillar hur Lykke Li håller för munnen när hon skrattar åt Andrews första textrad..


AaOoMmEeNn



Drar en serious påse här, känns rätt på nått sätt

Varför är jag så obehagligt seg inne i huvudet,

Borde tagit foton idag, men nej

Annars har det varit "typ" okej,

IKOR, Y, IGKU, Y, IGKU, IUAA, WWCB

Nu är klockan 22:25 och det betyder att jag vanligtvis har sovit 1.5 timma redan,

Försten och Andren var i gymmet när jag kom upp så jag chillade där och såg på Färjan special tills min tur var kommen, medans de körde deras though-pass. Så nu är jag äntligen ny duschad och jag såg något väldigt vackert när jag hämtade mat i byssan förut;

Strålkastarna ut mot den unga isen, snön som yr runt i strålarna och skepnader som exponeras på isblocken framför oss av det intensiva xeon-ljuset. Allt skakar och man känner in på benen hur Pulpan strävar kraftfullt vidare in i natten.
Word

The Curious Case - L'étrange "prétexte"



Idag har jag städat min hytt oerhört bra, allt är renaste rent från golv till sängkläder.
La mig och såg på The Curious Case Of Benjamin Botton i bluray, jag gillar den verkligen, den är så värdefull på något sätt och jag mådde bra av att se den, rekomendrar jag, den är lång så man får stänga ute allt annat..

Tänkte på David när jag såg den, det var han som ville att jag skulle se den innan han åkte, det var som jag var med han hela filmen ut, bara dagar kvar tills han är hemma nu, för er som inte vet så senast hört från honom genom hans broder genom min pappa var att han bodde i en hydda och skulle resa ut till en ö och vara där den sista tiden..

Fin söndagsmiddag idag med oxfilé, det gungar för mycket för att träna idag så jag får hitta på något annat att göra, hopp så ere.. Det har kommit upp två vackra granar ombord, mysigt, jag har 1st julklapp som väntar på mig tills torsdag, jag har lagt den i kylskåpet hehe, jag undra vad det är för något.. Det är från mina föräldrar så det kan ju vara precis vad som helt, de är ju bäst på julklappar (inte) Exempel om jag önskar mig strumpor, då får jag bara strumpor, men inte vilka strumpor som helst utan de mest pinsamma och fula strumporna man kan tänka, med flames och kossor och bävrar på !

Jag skall dock ge mig själv en bra julklapp iår, och det är bra mat fram tills sommaren, lite inredning i lägenheten och kanske en tv.

Gud vad gött det är att bara chilla, Amen

Twist Step

Har precis kommit ur duschen efter att ha tränat på den nya steppern som kom igår, 2x2000 steg på 40 minuter och sedan lite friavikter, den är helt okej för att vara såpass liten och enkel, får väll vänta och se om den ger någe träningsverk :)

Är härligt trött nu efteråt och väntar på "Salmon Special" till middag, spännande.

Skall städa hytten sedan så allt luktar fresh igen och inte sludge-olja !
+ betala räkningar, göra lite läsning och efter det blir det äntligen
lördags-chill, kanske skall dra ihop några och se 2012 på plasman eller så skall jag se på Volverine i min soffa, sweet.


(Updatering 18:55)
OKEY, gud va gott det var med laxen, helt obeskrivligt. Tog två tebo-portioner så jag orkade faktiskt inte någe paj till efterrätt, vi såg några schysta musikvideos och sedan hjälpte jag och Christian Ed med hans dator. Sedan lyfta jag Anton och Christian upp det nya Löpbandet på 132KG, trodde att antingen löpbandet skulle gå sönder eller någon av oss, vi tog den på utsidan, och efter skrik och svett så stod paketet på plats i gymmet. Monteras upp imorgon.  Ont i ryggen nu, så orkar inte städa hytten hehe, lugnt för mig, för ikväll.

#



Idag åkte Marcus glad i hågen hem, efter över 100 dagar ombord!
Peace Mannen.
Jag har fått ta alla hans rutiner och vi kommer ligga hamn i mellandagarna så det kommer bli mycket framöver.
Men jag är snart hemma igen så nu ser jag allt chill vad som än liksom. Liksom

Ligger i soffan och ser på [Michael Jackson - The Dangerous] äter pancakes och varma mackor. Har lite julmust och "Apfelsaft" till det också, väldigt härligt fredagsmys efter träning må man säga.


Poff



Tébo flummas lös och har Four Seasons i öronen, det er allt!


sähkökatkot



Hey, idag har det gungat rätt rejält, här är lotsbåten påväg mot TransPulp,

Har laddat antal gig med det bästa från år 1946-1985 nu, lyssnar lyssnar lyssnar, söweet =)


Urmn



Såhär såg det ut när jag vaknade, känns mysigt
och det var härligt att komma ner i värmen efter frukostn

Annars är väll detta en dag i mängden,
jag väljer bort middag idag, det känns rätt så
Skall se någon förhoppningsvis bra film nu,
såg igår och i förrgår "The Wrestler" och "Coraline", båda väldigt bra filmer,
Mickey Rourke som spelar The Ram i Wrestler gör det grymt bra.
Coraline gjorde mig rädd faktiskt,
tryckte på vissa knappar hos mig om man säger,
det är en animerad Stop-motion film, 3D
och redan i introduktionen anade jag något detta;

"At its peak, the film involved the efforts of 450 people, including from 30 to 35 animators and digital designers in the Digital Design Group (DDG) directed by Dan Casey and more than 250 technicians and designers. One crew member was hired specifically to knit miniature sweaters and other clothing for the puppet characters,
using knitting needles as thin as human hair.
Coraline was staged in a 140,000-square-foot (13,000 m2) warehouse in Hillsboro. The stage was divided into 50 lots, which played host to nearly 150 sets. Among the sets were three miniature Victorian mansions, a 42-foot (12.8 m) apple orchard, and a model of Ashland, Oregon including tiny details such as banners for the Oregon Shakespeare Festival"


Tycker jag er ballt, hej


Erittäin kylmissä




Idag så steg solen upp vid kl 800 och man kunde då se ett ishav breda ut sig runt om,

Jag och Anton gick för att göra rent vid bunkerstationen som drabbats av översvämningen,
när vi skulle tvätta bort oljan så frös vattnet på ett blink* nämnligen,
så det försämmrade ju stämningen,

Jag höll på att ramla,
när vi anlänt till hamn och tha containers var borta så började vi Sorbent-behandla,

Ni ser mig på nedersta bilden till höger med bara overall,
undra varför?, kanske för jag er så ball

men vid fyra tiden när det började smyga under minus 10 så tog mitt sunda förrnuft på mig en jacka,
Edward var lat och "låtsas arbetade" så jag höll på att total lacka,

Översta bilden är ren konst,
vi tyckte det såg ut som ett krigsfält och vi tänkte miljöförstöring, olja och hat, sen var det mat


Astice




Bilderna är från höstens hummerfiske, jag fick hänga på storfiskarna Padre och Dan,
I bakgrunden på andra bilden så ser man våra sjöbodar <3

5 000 hopp idag + 40 minuter fria vikter + 1st tallrik oxfilé med ugnspotatis

Har riktig stabil uppkoppling nu iaf så julen är räddad hehe,
hörde på nyheterna att det skall bli kallare framöver också, niiice


Heart Of A Lion



Nytt track is here bah,

En KiD Cudi tribute,
[Heart Of A Lion] från [Man On The Moon - The End Of The Day]

När jag valde att göra göra remix'n så kände jag att jag behövde uttrrycka
hur jag känner mig för tillfället,
Kort sagt en anning instabil och utan fäste,
men alltid vetat en sak säkert,
att jag har ett Heart Of A Lion att falla tillbaka på,
Så jo det är mest känsla som är svår att beskriva eftersom
jag inte klurat ut hur jag skall ta mig upp ur svackan helt,

Sköt om er i mörkret och varm Lucia,

-[[ http://www.myspace.com/locopilla ]]-

(Tracket är lite teaser eftersom jag vill att ni skall lyssna orginalet hehe)


Sludge



HEHE, om man hade vetat imorse,

Att jag skulle ha skadat min kropp idag lika mycket som 10 000 cigg gör,

Denna dagen vaknade jag inte, men det visste jag att jag inte skulle redan när jag la mig, så alarmet låg nere på skrivbordet, man måste vara vaken för att stänga av det tänkte jag, men jag tänkte inte på att jag kunde gå ner dit i sömnen å sen däcka på golvet.

Vaknade dock av att jag vände mig på några gamla tallrikar som stod på varandra och skramlade till argt.

I med lite gröt i magen, sen var det Kneg-time, HALV dag idag så gjorde alla mina lörd-rutiner snabbt och en kvart innan lunchen så gick jag ner i kontrollrummet, möttes av Förstens oroade blick, jag fick ta över vakten och han sprang iväg för att se på en "grej som kommit upp"

Senare visade sig att ett läckage på X antal liter Slugde hade fyllt upp hela bunker/lots-porten och vällt ut över Maindeck på en yta 20x10 meter á la 5 cm tjockt medelvärdesvis, jag och Maruks gick bort för att se på förödelsen, han fattade att det skulle vara ett helvette att få bort allt, så han såg jag inte på resten av eftermiddagen. Efter en orolig lunch och lite pepp i hytten med musik så gick jag det oundvikliga till mötes.

Efter att jag fixat upp lite lysrör på brottsplatsen och tagit dit allt jag kunde komma på skulle kunna vara till nytta så fick jag tag i ett par stövlar och gummihandskar. Max, Anton och Junior hade börjat utifrån maindeck med att sprida Sorbent över oljan, som låg under containrar med en frihöjd under på en halv meter, och för att komma under fick man lägga sig raklång och glida under rälsen, så efter många timmar med olja upp te kragen och ålande under containrarna sa Försten att det räkte för dagen, vi kröp fram från olika håll och skrattade åt hur vi såg ut. Nöjda med team-work't och en lättnad över att vi klarat den värsta biten gick vi och duuscha innan lite Pommes, Stek och ett berg glass till efterrätt.

Jag duscha med Grön Såpa (svider satan i ögonen, (idioter duschar med det)) och fick skrubba mig en halvtimma innan det mesta var borta, oljan hade trängt igenom gummistället och overallen in på kroppen,
Svart utan sol typ haha

Efter käk så såg vi några avsnitt Carlifornication och satan vad gött det var att sträcka på sig..

Mycket skrivande idag, troligen för jag är övertrött, Peace Y'll och sov gott, hört att det er sweet.


Cosily



Härligt värre, har varit och fått tag på en ny klocka, kablage och käkat lite restaurang,
Detta är Martins skapelse,
helt efter ritningarna och troligen rätt god om man har tur!
Nu äts det godis, har färsk blaska och Idol-finale är på televisionen

Påbörjat ett nytt track också, länkar så fort det är CLARO,


Frohe




Har varit iland idag, jag, el Capitano, Försten, Chiefen och Marcus gick på Julmarknad,
serrie vad serrie stånd,
fick köpt mig tre tyska choklader och nu är jag helt öm i fötterna.
Härligt att promenera och se folk (brudar) hehe

Sedan tog vi lite kvällsmat och såg på krigsfilm,
den var bra enligt mig som inte annars ser på genrén.
Nu är klockan för mycket och jag skall slinka ner i mina nytvättade sängkläder, zzZz


Cuditastic



JAHA, spegelblankt på havet idag,
KiD CuDi loud in my cabin, jag e TE-ajerd men skall träna när maten är smällt,
var Tacoooo idag te lönch, gott, då ere fest, HAJ


/S

Idag flög ett väldigt gammalt skelett ut ur garderoben,
aldrig bra,
aldrig bra



Haha jag biter ihop och tar lärdom, Kliché


O8

Idag var det avskeds-party för Al, Leon och Gabriel,
dock har inte Gabbie fått någon avlösare så han måste stanna på obestämd tid,
(troligen därför han söp hårdast av alla och sjöng emotional-songs)

Kommer faktiskt sakna;
- Gabbies barnsliga humor, dans och grymma röst,
- Leo's skratt, närvaro och låtval,
- Al's höga rop, gångstil, personlighet och vänskap,

Vi började med lite öl och brandey kl 16.30 i Förstens hytt,
sedan middag och därefter straight onto tha keraoke.
Soft soft, jag är väldigt trött nu.
Mr Al Haboc har varit my master och lärt mig mycket,
han skall få en Jul-bock, min egenskrivna fras-bok och en Bond-rulle av mig imorn,




IbILb

Häj,
är gött snurrig av två-komponent,
vi är i Finland,
det ero kallt,
det ero snö och is i hamnen,
jag tänker på sommar och Skye,
tänkte denna bilden passar,


¤tck




Räkmacka till kvällsmat är gott, godare vore det om man delat den med någon.
Såg Night At The Museum 2,
nederlag, varför valde jag den?


Gnite, 20.32 prepare to sleeeeeeeep inc*


Lieux



Jag hade ingen vidare matlust runt kl 14.27,
men när jag såg middagen kl 14.34 så ordnade det upp sig =)
3000 hopp idag,
efter middagen satt jag och de nya eleverna och snacka,
på Torsdag åker Al och Gabriel hem :/
Blir att "fira" på Tisdag,
Nu skall jag dra söndagsfilm efter att ha lyssnat lite Laleh, Peace


Engourdissement



Igår var det karaokee, vi blev rätt många som stampa takten tillslut, riktigt mycket skratt, räkor, gungning och Tabasco. Jag somnade gott sedan helt domnad efter veckan som gått.

A contrecœur



Handlade motvilligt limpor till min mother från slabben, nu är jag medbrottsling och det tål att tänkas på,
Schyst reklam jag hittade och redigerade, jag beundrar illustrationerna,
Längtar tills jag kan börja måla igen, har några ideér som spinner i huuvudet nu, detta är en tavla jag målade till Stina Landström i våras;


1.36.52

Degar, så gött :D

Såg Year One precis, löjlig hummor sóm passa bra nu, lätt film, men inget som rekomenderas egentligen,



Har kommit ombord två nya elever, en kockelev från götet och en däckselev från Skärhamn,

Skall ta en powernap nu på 1h, härligt


Nekad

Idag när vi kommit till kaj i Götet så hjälpte jag Al att koppla för bunkring från bunkerbåten sedan var jag på kajsidan och var bunkervakt där för LO från tankbil, försening som resulterade i inget käk till mig och Al. När jag var klar passade jag på att träna tills Al också var klar, så gjorde jag sönder multimaskien, haha vajern gick av när jag körde ben, NICE, försten var och tränade samtidigt så lite tur det, sedan drog jag och Al ihop käk själva och såg Idol, bra uppträdanden =) När jag satt å vaktade och magen ville ha mat så tänkte jag på mitt kök i Kalmarich...



-

http://shanghainights.blogg.se/

Joonip00n bloggar club å livet i allmänt från Shanghai,




Vorwerk



Jag passade på att se hur tilläggning ser ut från bryggan, påväg in så zoomade jag loss och detta blev resultatet, synd att det var mulet å grådaskigt dock, vi gjorde en 180 graders sväng på stället och backade in till kaj, impressive work, lekt målar-maestro idag åxå, god soppa till middag och lite besök på båten, veckan snart slut, jag helt slut


Oe!



Solsken idag, detta är aftonsolen mot fören på TransPulp, idag har jag fixat filter på en HT och en LT kylare, jag sitter å tänker på känslan att få  ta på sig inför en löprunda och veta att mp3 är full av godis.





David af Wetterstedt, inte långt kvar innan vi ses igen,
tänker ofta på hur det vore,



Ljusstaken har kommit upp i fönstret och jag måste börja använda skrivbordet ist för att sitta i soffan framåtlutad när jag använder min dota, stiff back inc*

Idag har vi haft lite Abanndon Ship Drill, tog på oss överlevnadsdräkter och satte oss i en livbåt, mysigt hehe




Bilden på MOB-båten är classmate Johan Ekstedt's, han är på en av Tarbit Shipping ' s tankbåtar heading for Oslo,


Silvia



Miike Snow, Silvia..
"The young three-piece band from Swede"
Ibland tänker man vilket sound man skulle vara, jag tror jag skulle vara Miike Snow sound'et,
Denna låt skrev Andrew (sångaren) efter bortgången av hans kvinna Silvia, jag tycker att framträdandet är superbt.
Hörde låten för första gången i April, och den berör mig än.


Lé Gym



Langar lite bilder från gymmet, så härligt att vara där för sig själv och lyssna på Miike Snow, Bruce, Chromeo och annat efter kneget,

Idag har annars varit lugnt, jag och Al har mekat lite på en av huvudmaskinerna och bankat skiten ur ett rör, jag har haft lite ont i huvudet eftersom min sömn blev totalt crack'd inatt, skall bli skönt och lägga huvudet på kudden igen!

RSS 2.0